Viser alle 5 resultater

Køb rejer og pil selv rejer fra Thorupstrand Røgeri

Hos Thorupstrand Røgeri har vi et flot udvalg af forskellige rejer. Vi har både luksus rejer der er pillet, samt pil-selv-rejer som du og familien kan hygge jer med at pille og tilberede. Prøv også vores hjemmelavede rejesalat – perfekt som pålæg. Vi sælger 100% danske og bæredygtige rejer, fanget i ’Æ Vesterhaw’


Fra Gutterne på Kutterne kan du købe rejer fra bæredygtigt fiskeri

Hvis du som så mange andre går op i bæredygtighed, samt at passe på miljøet og naturens økosystemer, kan du med ro i maven købe rejer fra Thorupstrand Røgeri. Fiskerne på Røgeriet, Jesper og Bo fra Gutterne på Kutterne, går skarpt ind for at fiske efter bæredygtige principper. Derfor fisker de blandt andet med garn og snorrevold, frem for bundtrawl der ikke er specielt bæredygtigt. Ved at købe rejer og andre havdyr der er fanget efter principperne om bæredygtigt fiskeri, bevares havet rigdom, og man undgår at ødelægge dets økosystem fuldstændigt. Rejer og andre dyr, planter og organismer risikerer at miste deres hjem, og det kan i det hele taget have fatale konsekvenser, hvis ikke vi passer godt på havet.

Hvad er rejer?

Rejer tilhører den dyrekategori der hedder tibenede krebsdyr. Rejer har lange gangben, det vil sige de ben, rejen bruger til at gå med, og modsat korte svømmeben, som den benytter når den svømmer. I de danske farvande eksisterer der hele 26 forskellige arter af rejer. 2 af de mest kendte rejearter er:

Fjordrejen. Denne reje er på mellem 4-8 cm i længden, og kan kendes på sin gråbrune farve samt dens lange pandetorn. Fjordrejen finder man i de indre danske farvande. Denne reje lever på lavt vand, og findes hyppigst fra april til oktober hvert år. Mere specifikt skal man lede i ålegræs og sargassotang, hvis man ønsker at se disse rejer i levende live. Denne reje er særkønnet, hvilket betyder at der eksisterer et hankøn og et hunkøn, samt at rejer kun formerer sig med det modsatte køn. Ved kogning skifter denne reje farve til rød. Fjordrejen er den vi typisk kender fra rejemadder herhjemme.

Hesterejen. Rejen, der også bliver kaldt sandrejen, er mellem 5-7 cm. Denne type reje kan kende på sin grå farve, samt at den næsten ikke har pandetorn. Hesterejen fanges ved vestkysten samt andre sandkyster. Ønsker man at fange denne type reje, skal man ned på sandbund. Dog vil rejen gemme sig hvis der er fare på færde. Modsat fjordrejen forbliver hesterejen grå når den koges. Denne reje spises mest i Tyskland og Holland, og ikke meget i Danmark.

Ved køb af rejer fra Thorupstrand får du god smag fra Æ Vesterhaw

Køb rejer hos Thorupstrand Røgeri og få den bedste smagsoplevelse, hevet direkte op fra Æ Vesterhaw. Rejerne fra Røgeriet er ikke hentet hjem via import, men fanget via egen fiskekutter ud for Thorupstrand. Hver dag, når vejret og det mægtige Vesterhav tillader det, sejler Bo og Jesper fra Gutterne på Kutterne ud og fisker på deres fiskekutter. Alt de fanger landes samme dag, og ryger direkte ind på Thorupstrand Røgeri. Herfra ordnes det fangede, så det er klar til salg både i den fysiske butik og her på webshoppen.

Thorupstrand Røgeri – 100% dansk og bæredygtigt – God smag direkte fra dansk farvand