Køb laks online fra Thorupstrand Røgeri

De fleste synes at laks er en dejlig spise, og det er derfor heller ikke underligt, at laks er noget af det fisk vi spiser mest af herhjemme. Hos Thorupstrand røgeri kan du købe bæredygtig laks online via vores webshop. Vi har både koldrøget laks og varmrøget laks i vores sortiment.


Frisk laks online - den gode smag direkte fra Thorupstrand Røgeri

Laks er blandt de mest værdsatte spiselige fisk i Danmark. I samme kategori finder blandt andet også torsk. Det skyldes formentligt både den milde smag og det saftige kød, men også de utallige måder hvorpå man kan tilberede og servere laks. Som en tredje fordel har laks mange sundhedsfordele, da det som det meste andet fisk indeholder gode fedtsyrer, f.eks. omega-3, som den menneskelige krop har brug for. Spiser man fisk et par gange hver uge, skulle man i de fleste tilfælde være fri for at tage ekstra tilskud af fiskeolie.

Bestil laks fra Thorupstrand Røgeri og mærk forskellen

Laks er en populær og udbredt fisk som kan fås i de fleste supermarkeder. Vælger du at købe laks online hos Thorupstrand Røgeri vil du hurtigt mærke forskellen. Det udvalg af laksefilet vi har på vores webshop, vil du hurtigt kunne både se og mærke friskheden og den høje kvalitet på.

Prøv en fiske måltidskasse med laks og andre lækkerier, og smag forskellen.

Den torpedoformede laks er almindeligt udbredt i Danmark

Laks, på latin ’Salmo salar’, er en af de mest almindelige fisk i de danske farvande. Især i Østersøen og i mange jyske åer, er forekomsten af laks ret naturlig. Laks lever typisk både i kyst og hav, men også i søer og vandløb. Fisken er en såkaldt ”vandrefisk”, da den gennem sit liv vandrer rundt. Laks starter sit liv i vandløb, flod eller å, for herefter senere i livet at vandre videre og bosætte sig i havet. Når den flere år senere skal gyde, vandrer den tilbage til sit vandløb, hvor den i sin tid selv startede livet. En laks bliver almindeligvis maks 10-15 år gammel, men den kan på denne tid have nået at formere sig mange gange. Fisken gyder nemlig typisk fra september til januar, hvorfor den her oftest er at finde i de danske vandløb fremfor i havet. Hos Thorupstrand Røgeri kan du købe laks online hele året rundt.

Frisk laks har et omskifteligt udseende

Laksen kan kendes på sin torpedoformerede og slanke krop. Dens halerod er særdeles smal, mens dens halefinne er kraftig. På ryggen er laksen kendetegnet ved sin lille fedtfinne. Laksens udseende afhænger af, hvor den befinder sig. En laks er i havet sølvblank med spredte sorte pletter og mørk ryg. Mens laksene blive gydemodne i vandløbene, er de af udseende mere mørke og rødlige. For hannernes vedkommende udvikler de med tiden en krog på deres underkæbe, som man skal være opmærksom på når man fanger laks.

Bæredygtig laks fra Thorupstrand Røgeri

Hos Thorupstrand Røgeri tager vi emner som bæredygtigt fisker meget seriøst. For at værne og om samt beskytte biodiversiteten bedst muligt, er det vigtigt at vi hverken overfisker eller benytter fiskerimetoder som fx bundtrawl, der fuldstændig udtømmer havbunden for alt liv. Mange dyrebestande, herunder dem i havet, er direkte påvirket og truet af forkert fiskeri – nogen så påvirkede, at de faktisk uddør helt.

Derfor er vi også stolte af at kunne sige, at vi har sat bæredygtig laks på dagsordenen. Når du bestiller laks hos os, er du sikker på at der er taget højde for miljø og bæredygtighed. Du kan derfor med ro i maven bestille og spise laks fra Thorupstrand Røgeri. Vi er godt klar over, at vi ikke kan redde hele verden. Men ved at tage stilling og gøre noget, bidrager vi i det mindste til, at både kloden og vores erhverv kan leve side om side mange år endnu.

Thorupstrand Røgeri – for os er bæredygtighed vigtigt!

Vi tilbyder gratis fragt ved køb over 1.995,-.

Bestillinger foretaget senest tirsdag kl. 23.59, klargøres og pakkes i termokasse(r) med is torsdag inden afhentning af Xpressen, som leverer til din dør senest fredag kl. 18.00.

Vi håber, at du bliver glad for din bestilling!
[]