Viser alle 2 resultater

Køb røget torsk fra Roegeri.dk

På denne side finder du vores udvalg af lækker røget torsk. Vi, altså Jesper og Bo, fanger en stor del at af de torsk selv som bliver røget, og går meget op i kvalitet og bæredygtighed. Røget torsk fra Thorupstrand Røgeri er altid friskfanget, hvilket er din garanti for, at du altid får røget torskefilet af højeste kvalitet, når du køber torsk hos os.


Nyd en dansk røget torsk - god smag direkte fra Vesterhavet

Over hele Danmark er røget torsk en vellidt spise, hvilket også betyder at torsk rent faktisk er på top-3 over de mest populære fisk i Danmark. Det skyldes nok at torsk, lidt ligesom laks, er en fisk med en ganske mild og saftig smag. Laks har dog en mere lyserød farve, hvorimod røget torskefilet er ganske lyst i kødet og mere fast i konsistensen.

Du kan kende torsken på det karakteristiske overbid, skægtråd samt den hvide linje torsken har ned langs dens krop. Fiskearten ’torsk’ er en rovfisk, hvilket betyder at den lever af at spise andre levende havvæsener. Torsken spiser sine egne artsfæller, såvel som småfisk, sild, muslinger, krebsdyr med mere. Når en fersk torsk er cirka 3-4 år er den kønsmoden, og vil sidst på vinteren eller i starten af foråret gyde. I denne forbindelse søger torsken mod dybere vand, og forsvinder ned på 60 meters vanddybde.

Hvornår er der sæson for torsk i Danmark?

Et forholdsvist gammelt ordsprog lyder: ”Alle måneder, som slutter på ’r’, er sæson for torsk”. Det har dog intet med bestanden af fersk torsk i de danske farvande at gøre. Torsk kan fanges og spises året rundt i Danmark, men om sommeren vil man opleve at kødet bliver en smule mere vandet. Derimod er kødet mere fast og saftigt i efteråret, om vinteren. Derfor giver det mening, at det gamle ordsprog anbefaler måneder der slutter med ’r’ – altså januar, februar, september, oktober, november, december. Fersk torsk er også en meget populær spise nytårsaften, hvor mange fiskeelskende danskere vælger den saftige og faste fisk som en del af nytårsmenuen.