God pris på torsk fra Thorupstrand Røgeri

Torsk er en hyppigt forekommende fiskeart i Danmark. Den er også en særdeles populær fisk, både som spisefisk men også blandt sportsfiskere og hobbyfiskere. Hos Thorupstrand Røgeri kan du købe frisk torsk til en fair pris stort set hele året rundt – både fysisk i butikken i Vester Thorup, men også her på webshoppen.


Frisk torsk giver et hav af tilberedningsmuligheder

I kraft af at torsken er en fisk, som mange danskere kan lide og spiser, er det heller ikke overraskende, at der findes så mange forskellige retter med torsk. Når du køber torskefilet online, er du derfor sikker på, at der via en hurtig Googlesøgning er masser af inspiration til aftensmaden.

Et par eksempler på tilberedningsmuligheder:
Bagt torsk
Røget torsk
Ovndampet torsk
Rimmet torsk

Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser, når du har med torsk at gøre. Køb frisk torsk hos Thorupstrand Røgeri, og lad en spændende madlavningsproces gå i gang. Bon appetit!
Og skulle du mangle lidt ekstra inspiration til madlavningen, kan vi varmt anbefale at se nærmere på vores lækre udvalg af laks og rødspætter.

Torsk - en fisk der tilpasser udseende efter omgivelser

Et fælles kendetegn for friske torsk er, at alle arter har en lys sidelinje. Dog kan torsk se ud på mange forskellige måder. Før en torsk bliver fanget og tilberedt i lækre retter, er den en ret snedig fisk, der forsøger at tilpasse sit udseende efter, hvilke omgivelser den befinder sig i. Hvis torsken lever på stenet bund, er den for eksempel helt ildrød. Torsken kan dog også være alt fra sølvskinnende til at være præget at brune, røde eller grønne nuancer.

Dog kan man, udover den lyse sidelinje, altid kende torsk på det karakteristiske overbid, samt skægtråd som de, via sanseceller i tråden, bruger til at registrere, om der er føde i nærheden. Endnu et kendetegn for torsk er, at alle arter har henholdsvis tre rygfinner, to gatfinner samt en enkelt finne på halen, hvilket udstyrer frisk torsk med i alt 5 finner fordelt på dens krop.

Når du køber en hel torsk hos Thorupstrand Røgeri vil du opleve, at dens størrelse er varierende, både mht. hvor lang den er, og hvor meget den vejer. En torsk findes nemlig i mange forskellige størrelser og vægtklasser, men den maksimale længde anslås at være 180 cm, mens den maksimale vægt anslås at være 52 kilo.

Køb torskefilet fra Thorupstrand fanget på dybt vand

Frisk torsk er ikke kun noget, vi kan nyde godt af i Danmark. Mange andre steder verden over er det muligt at købe torskefilet eller hel torsk. Udbredelsen af fisken er både i hele Nordatlanten samt i Skagerrak, Kattegat og i Østersøen, og ej at glemme i den Botniske Bugt.

Torsken foretrækker som fuldvoksen at leve på dybere vand, og det er derfor nemmest at se den i levende live i et af Danmarks akvarier. Som ung lever torsk fortrinsvis på lavere vand ved kysterne.

Da Thorupstrand ligger ved Skagerrak, hvor torsken er almindeligt udbredt, vil du derfor opleve at vi, stort set, har torsk i Røgeriets sortiment året rundt – både i butikken i Vester Thorup og her på webshoppen.
[]