Køb friskfanget hummer direkte fra Thorupstrand

I det nordlige Atlanterhav og omkring Danmark, er hummeren ret almindeligt forekommen. Hummer er en finere spise, der som regel serveres til særlige lejligheder, eller bestilles som en ret på en lækker restaurant. Køber du hummer hos Thorupstrand Røgeri får du altid hummer direkte fra havet, fanget på bæredygtig vis.


Vi fanger hummer direkte i det danske Vesterhav

Når du køber hummer fra vores røgeri i Vester Thorup, er de landet via vores fiskekutter på det brusende Vesterhav. Hummeren har det bedst med at leve på mellem 4-30 meters dybt vand. Om vinteren søger den dog normalvis ned på dybere vand. En hummer foretrækker at leve i områder med en del sten og klipper, så den her kan gemme sig, når den skal skifte sin skal. Derfor kaldes en hummer også for et bunddyr.

Hummeren lever både på kyst og i hav, og kan ses i vandet året rundt. Derfor vil du også ofte finde hummer i Thorupstrand Røgeris udvalg af lækre fisk og skaldyr – både i den fysiske butik, såvel som her på webshoppen. Når du køber hummer hos os, fås de i forskellige vægtklasser og hermed også forskellige prisklasser. Fælles for de hummere vi sælger er, at de alle er kogte og herefter lagt på frost. De leveres naturligvis med styr på alle fødevaremæssige regler og love, så du trygt kan nyde dit måltid med hummer.

Hvordan ser en hummer ud?

En hummer er et krebsdyr, der kan kendes på dens aflange og blåsorte krop. Helt karakteristisk for hummeren er de store, glatte klosakse den har på den forreste del af kroppen. Klosaksen på den ene side er forholdsvis slank, men den anden er mere bred og også størst. Med den slanke klosaks fastholder og griber hummeren ud efter byttet, mens den store og brede klosaks bruges til at knuse byttet med. På den helt bagerste del af en hummers krop finder man desuden en temmelig bred halevifte.

Krebsdyret hummer jager og spiser kun om natten

Når mørket falder på, og aktiviteten i det store hav daler, gør hummeren sig klar til jagt. Den jager og spiser nemlig kun sit bytte om natten. En hummers primære føde består af ådsler, småfisk, bunddyr, rejer, snegle, muslinger og i nogle tilfælde egne artsfæller. Hummeren spiser dog kun egne artsfæller som er i færd med at skifte skal. Falder vandtemperaturen til under 5 grader, spiser eller jager hummeren dog slet ikke.

Hvornår formerer hummere sig?

Efter hvert skalskifte parrer en hummer sig. Når parringen er fuldført, går der faktisk et helt år før æggene befrugtes. Efter befrugtningen er fuldført, går der endnu et år hvor hunnen opbevarer æggene under sin bagkrop. Når der endelig efter 2 år kommer små larver til, lever de omkring en måned frit i vandet, hvorefter de som alle andre hummere lever som udelukkende bunddyr.

Bestil lækker dansk hummer fra roegeri.dk

Der er rigeligt med muligheder for tilberedningsmuligheder og serveringsforslag, når du køber hummer fra Thorupstrand Røgeri. Hummer med en form for hvidløgssmør er for eksempelvis altid et hit. Du kan forsøge dig med gratineret hummer med hvidløgssmør, eller måske hummer med hvidløgssmør og ovnbagte kartofler. En ting er sikkert – Roegeri.dk leverer lækker dansk hummer, som du kan servere og anrette præcis som du ønsker. Den gode smag direkte fra Vesterhavet. Velbekomme!

Vi tilbyder gratis fragt ved køb over 1.995,-.

Bestillinger foretaget senest tirsdag kl. 23.59, klargøres og pakkes i termokasse(r) med is torsdag inden afhentning af Xpressen, som leverer til din dør senest fredag kl. 18.00.

Vi håber, at du bliver glad for din bestilling!
[]