Fersk laks

De fleste synes, at laks er en dejlig spise. Derfor er det heller ikke underligt, at laks er en af de fisk, vi spiser mest af herhjemme. Her hos Thorupstrand Røgeri kan du købe ASC-mærket laks med tanke på bæredygtighed samt en høj kvalitet til gode priser. Vi har både fersk laks samt koldrøget og varmrøget laks i vores sortiment.

Fersk laks nydes oftest enten stegt, grillet eller bagt i ovnen alt afhængig af, hvad du er til. Laksen kan nemlig bruges til det meste og der er mange måder at tilberede og servere laks på – ofte er det kun fantasien der sætter grænser.


Frisk laks online – den gode smag direkte fra Thorupstrand Røgeri

Laks er blandt de mest værdsatte spiselige fisk i Danmark. I samme kategori finder blandt andet også torsk og rødspætte. Det skyldes formentligt både den milde smag og det saftige kød, men også de utallige måder hvorpå man kan tilberede og servere laks. Som en tredje fordel har laks også mange sundhedsfordele, da den som de fleste andre fisk indeholder f.eks. omega-3 fedtsyrer, som menneskekroppen har brug for.

Fersk laks pris

Priser på frisk laks kan variere meget alt efter, hvor du leder. Når du køber laks hos Thorupstrand Røgeri er der i prisen taget højde for, at alt vores fiskeri er med tanke på bæredygtighed og at fiskerimetoderne er så skånsom som muligt.

Er du frisk på at prøve flere slags lækker fisk, kan du med fordel bestille en af vores måltidskasser med fisk hjem. I mange af disse finder du også vores lækre laks.

Frisk laks fra Thorupstrand Røgeri

Fersk laks er en populær og udbredt fed fisk, som kan fås i de fleste supermarkeder. Du kan vælge enten at stege, grille eller bage din friske laks i ovnen. Vælger du at købe fersk laks online hos Thorupstrand Røgeri, vil du dog hurtigt kunne smage forskel fra supermarkedets laks. Du vil både kunne se og mærke forskellen i friskhed og kvalitet i det brede udvalg af fersk laks, koldrøget laks, varmrøget laks og mange andre friske fisk, som vi har her på vores webshop. Er du interesseret i andet end vores ferske laks, har vi også et stort udvalg af andre lækre fisk samt skaldyr og delikatesser at byde på. Du kan bl.a. finde forskellige skaldyr, fanget direkte fra Skagerrak og Nordsøen.

Vi tilbyder gratis fragt ved køb over 1.995,-.

Bestillinger foretaget senest tirsdag kl. 23.59, klargøres og pakkes i termokasse(r) med is torsdag inden afhentning af Xpressen, som leverer til din dør senest fredag kl. 18.00.

Vi håber, at du bliver glad for din bestilling!

Den torpedoformede laks er almindeligt udbredt i Danmark

Laks, på latin ’Salmo salar’, er en almindelige fisk i de danske farvande. Især i Østersøen og i mange jyske åer er forekomsten af laks ret naturlig. Laks lever typisk både i kyst og hav, men også i søer og vandløb. Fisken er en såkaldt ”vandrefisk”, da den gennem sit liv vandrer rundt. Laks starter sit liv i vandløb, flod eller å, for herefter at vandre videre og bosætte sig i havet. Når den flere år senere skal gyde, vandrer den tilbage til sit vandløb, hvor den i sin tid selv startede livet.  En laks bliver almindeligvis maks 10-15 år gammel, men den kan på denne tid have nået at formere sig mange gange. Fisken gyder nemlig typisk fra september til januar, hvorfor den her oftest er at finde i de danske vandløb, fremfor i havet. Hos Thorupstrand Røgeri kan du købe laks online hele året rundt.

Frisk laks har et omskifteligt udseende

Laksen kan kendes på sin torpedo-formerede og slanke krop. Dens halerod er særdeles smal, mens dens halefinne er kraftig. På ryggen er laksen kendetegnet ved sin lille fedtfinne.  Laksens udseende afhænger af, hvor den befinder sig. En laks er i havet sølvblank med spredte sorte pletter og mørk ryg. Mens laksene blive gydemodne i vandløbene, er deres udseende mere mørk og rødlig. For hannernes vedkommende udvikler de med tiden en krog på deres underkæbe, som man skal være opmærksom på når man fanger laks.

ASC- mærket laks fra Thorupstrand Røgeri, med tanke på bæredygtighed

Hos Thorupstrand Røgeri tager vi emner som bæredygtigt fisk/fiskeri, samt tanke for milijøet meget seriøst. For at værne samt beskytte biodiversiteten bedst muligt, er det vigtigt at vi hverken overfisker eller benytter fiskerimetoder som er ekstrem hårde for bundmilijøet.

Mange dyrebestande, herunder dem i havet, er direkte påvirket og truet af forkert fiskeri – nogen så påvirkede, at de faktisk uddør helt. Det vil vi hos Thorupstrand Røgeri ikke være med til.

 Når du bestiller laks hos os, er du sikker på at der er taget højde for miljø og bæredygtighed. Du kan derfor med ro i maven bestille og spise laks fra Thorupstrand Røgeri. Vi er godt klar over, at vi ikke kan redde hele verden. Men ved at tage stilling og gøre noget, bidrager vi i det mindste til, at både kloden og vores erhverv kan leve side om side mange år endnu.

 Thorupstrand Røgeri – for os er bæredygtighed vigtigt!

Udnyt laksens sundhedseffekter

Laks – og fisk generelt – er sundt og fyldt med vitaminer og omega-3 fedtsyrer. De er gode for både dit kredsløb og dit hjerte. I følge Fødevarestyrelsens officielle kostråd bør du spise 350 gram fisk om ugen, hvoraf 200 gram bør være fra fede fisk som laks, ørred, sild eller makrel. Især de fede fisk, som laksen hører til, indeholder store mængder D-vitamin og omega-3 fedtsyrer, som blandt andet er rigtig vigtige at spise for at mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Spiser du fisk 2-3 gange om ugen skulle du i de fleste tilfælde være fri for, at tage ekstra tilskud af fiskeolie. Er du interesseret i at vide mere om, hvorfor fisk er så sundt for dig? Så læs mere i denne artikel fra Hjerteforeningen.

Få nye ideer, forskellig laks og andre fisk direkte til døren fra Thorupstrand Røgeri

Med en fiskekasse fra Thorupstrand Røgeri har vi gjort det nemt for dig at få dit ugentlige behov for fisk dækket – både fra frisk laks og meget andet lækkert fisk. Du vil få mulighed for at prøve en lang række forskellige fisk, og måske blive udfordret lidt, så du ikke altid spiser den samme type fisk. Du skal blot vælge hvilken fiskekasse, der passer bedst til dig og din families behov, bestille den her og bum – din fiskekasse bliver leveret lige til døren.

Thorupstrand Røgeris passion for havet og bæredygtigt fiskeri

Måske har du set os i TV2 programmet “Gutterne på Kutterne”, som handler om vores kamp for at bevare kystfiskeriet i Thorupstrand. Thorupstrand Røgeri er mere end blot røgvarer, fersk fisk og delikatesser. Det er også historien om tre søskende, som er opvokset i en rigtig fiskerfamilie i Thorupstrand og drevet af en passion for lokale råvarer, bæredygtigt fiskeri og den personlige kontakt med kunderne.Thorupstrand Røgeri blev stiftet i 2015 af de tre søskende Lisbeth, Jesper og Bo Olsen.

Røgeriet tilbyder et stort og varieret udvalg af fersk fisk, kold- og varmrøgede fisk og i sæsonen; stenbider- og torskerogn. Røgeriet tilbyder også hjemmelavede lækkerier som rejesalat, varmrøget laksesalat, fiskefrikadeller lavet på torskefars og meget mere. I perioder vil der også være røget lange, sej, ising, kulmule og hvad der ellers fanges på havet. Hver dag, hele året rundt – når det vindblæste Vesterhav tillader det – stævner Jesper og Bo ud for at fange fisk. Nogle af dem ender samme dag på Thorupstrand Røgeri.
[]