Jomfruhummer

Jomfruhummer smager fantastisk og egner sig til rigtig mange retter. Jomfruhummer nydes ofte med et koldt glas hvidvin som forret, i en suppe eller i en salat.


Hvad er jomfruhummer?

Jomfruhummer er en delikatesse. En jomfruhummers konsistens minder en del om den almindelige hummers. Dog er de mere fine i konsistensen, og størstedelen af kødet sidder i jomfruhummerhalen. Der sidder dog også kød i jomfruhummerens klør, men der tages sjældent kød ud, da der ikke findes ret meget. Selvom jomfruhummeren er et krebsdyr, er kødet som mager fisk. Kødet indeholder en masse gode vitaminer og olier, og man finder særligt masser af jod, selen og zink.

Hvad er forskellen på jomfruhummer og hummer?

Jomfruhummeren er en storkrebs som er næsten 24 cm lang, som lever i gangsystemer i Skagerrak, Kattegat og Nordsøen i en mudderbund på 25-250 meters dybde. Jomfruhummeren kaldes også en bogstavhummer og dybvandshummer på grund af dens bogstavlignende tegninger på bagkroppen, og dens forkærlighed for at leve på bunden af havet. Den største og mest visuelle forskel på jomfruhummer og almindelig hummer er størrelsen. I modsætning til den mere almindelige hummer , er en jomfruhummer slank og rødgul med ti ben. Klosaksene har af samme størrelse, har torne og er slanke. Hummeren er derimod en kraftig, blåsort krebs med sorte øjne, som har et par store og glatte klosakse og en halevifte.

Jomfruhummer pris

Pris på jomfruhummer er lidt forskellig, alt efter hvad du søger. Ønsker du hele jomfruhummere kan du få 16-20 stk. pr. kg på frost 1000 gram for 259,00.

Er du derimod mere interesseret i Jomfruhummerhaler kan du få dem på frost til 229,00 for 700 gram.

Bliv dækket ind på vitaminer og olier fra jomfruhummer

Fisk er sundt og fyldt med vitaminer og omega-3 fedtsyrer, som er godt for både dit kredsløb og dit hjerte. I følge Fødevarestyrelsens anbefalinger omkring kost bør du spise 350 gram fisk om ugen, hvor 200 gram skal være fede fisk som laks, ørred, sild eller makrel. Der er desuden flere gode fordele ved at spise jomfruhummer. Ser man på jomfruhummeren ernæringsmæssigt, er den et fremragende dyr at spise. Den er både mager, har et højt indhold af protein og et lavt fedtindhold. Jod, selen og zink er der også masser af i jomfruhummer. Jod er særdeles godt, fordi det bidrager til stimuli og vedligehold af kroppens normale stofskifte. Zink bidrager godt til kroppens væske udvikling, mens selen er en central spiller i kroppens protein- og enzymprocesser.

Vi har gjort det nemt at spise sundt

Med fisk og delikatesser leveret direkte til døren fra Thorupstrand Røgeri, har vi gjort det nemt for dig at få dit ugentlige behov for fisk dækket. Du skal blot vælge hvilke fisk som du helst vil have, bestille det via webshoppen, og bum – din bestilling bliver leveret til døren. Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvorfor fisk er så sundt for dig, kan du læse denne artikel på Hjerteforeningens hjemmeside.

Få jomfruhummer med vores fiskekasse

Som noget helt særligt tilbyder vi, at du kan bestille fiskekasser, som leveres direkte til døren. Gør din hverdag nemmere og sundere med en fiskekasse med fisk, skaldyr og delikatesser, som du kan bruge i din madlavning.

Frisk fisk fra Thorupstrand Røgeri kan købes med god samvittighed

Når du køber og bestiller frisk fisk online fra Thorupstrand Røgeri, kan du roligt have samvittigheden i orden. Du støtter og bidrager til bæredygtigt fiskeri, og du holder liv i det danske kystfiskeri. Det forholder sig nemlig sådan, at Thorupstrand hvor Gutterne på Kutterne holder til, er Nordeuropas største aktive kystlandingsplads. Bo og Jesper er af en ægte fiskerfamilie, og kunne ikke forestille sig ikke at være på vandet hver dag. Derfor er de på havet med deres fiskekutter alle dage det brusende Vesterhav og vejrforholdene tillader det. Dette er også din garanti for, at frisk fisk fra Thorupstrand Røgeri altid er: 100% friske, 100% danske, 100% fanget med professionnalisme og metoderne i orden.

Gutterne på Kutterne

Måske har du set os i TV2 programmet “Gutterne på Kutterne”, som handler om vores kamp for at bevare kystfiskeriet i Thorupstrand. Thorupstrand Røgeri er mere end blot røgvarer, fersk fisk og delikatesser. Det er også historien om tre søskende, som er opvokset i en rigtig fiskerfamilie i Thorupstrand og drevet af en passion for lokale råvarer, bæredygtigt fiskeri og den personlige kontakt med kunderne. Thorupstrand Røgeri blev stiftet i 2015 af de tre søskende Lisbeth, Jesper og Bo Olsen. Røgeriet tilbyder et stort og varieret udvalg af fersk fisk, kold- og varmrøgede fisk og i sæsonen; stenbider- og torskerogn. Røgeriet tilbyder også hjemmelavede lækkerier som rejesalat, varmrøget laksesalat, fiskefrikadeller lavet på torskefars og meget mere. I perioder vil der også være røget lange, sej, ising, kulmule og hvad der ellers fanges på havet. Hver dag, hele året rundt – når det vindblæste Vesterhav tillader det – stævner Jesper og Bo ud for at fange fisk. Nogle af dem ender samme dag på Thorupstrand Røgeri.

Køb jomfruhummer hos Thorupstrand Røgeri

Køb jomfruhummer ved at besøge vores shop og bestil jomfruhummer i form af jomfruhummerhaler, jomfruhummersuppe og hele jomfruhummere. Er du interesseret i andet end vores jomfruhummer, har vi et stort udvalg af andet fisk, delikatesser og krydderi i vores webshop. Du kan bl.a. finde friskfanget hummer direkte fra Thorup Strand. Vi tilbyder gratis fragt ved køb over 1.995,-. Bestillinger foretaget senest tirsdag kl. 23.59, klargøres og pakkes i termokasse(r) med is torsdag inden afhentning af Xpressen, som leverer til dindør senest fredag kl. 18.00. Vi håber du bliver glad for din bestilling!
[]