Køb bæredygtig og frisk jomfruhummer fra Thorupstrand Røgeri

Takket være Danmarks placering med en del verdenshave rundt om sig, er jomfruhummer noget, vi kan fange mange steder. Jomfruhummer findes i Danmark både i Kattegat, Skagerrak og i Nordsøen. Køb Thorupstrand Røgeris friske jomfruhummer – de er altid 100% danske og bæredygtige.


Jomfruhummer er en delikatesse

En jomfruhummers konsistens minder en del om hummerens. Dog er de mere fine i konsistensen, og størstedelen af kødet sidder i jomfruhummerhalen. Der sidder dog også kød i jomfruhummerens klør, men der tages sjældent kød ud da der ikke findes ret meget. Selvom jomfruhummeren er et krebsdyr, karakteriseres kødet i den som mager fisk. Kødet indeholder en masse gode vitaminer og olier, og man finder særligt masser af jod, selen og zink.

Forskellen på jomfruhummer og 'almindelig' hummer

Første forskel ligger naturligvis i navnene – jomfruhummer og hummer. Jomfruhummeren kaldes desuden også bogstavhummer og dybvandshummer, grundet dens bogstavlignende tegninger på bagkroppen, og dens forkærlighed for at leve på bunden af havet.

Den største og mest visuelle forskel på jomfruhummer og almindelig hummer er størrelsen. Jomfruhummer er både væsentligt slankere og mindre end hummeren. Dens klosakse er normalvis lige store, hvor hummeren har en stor og en mindre klosaks, de er begge ligeledes forsynede med korte og hårde torne på saksene. En jomfruhummer er lyserød, og har egentligt samme karakteristika som hummeren, med de væsentlige forskelle som størrelse og kødets konsistens.

Køb jomfruhummer fra Gutterne på Kutterne fanget i danske farvande

Bo og Jesper, sammen med søster Lisbeth, driver Thorupstrand Røgeri, der har eksisteret siden 2015. Det er fra deres fiskekutter de ud for kysten ved Thorupstrand i Jammerbugt kommune, at de fanger lækre skaldyr og fisk. For at beskytte kysterne og verdenshavene, fisker Gutterne kun på bæredygtige måder, der ikke beskadiger havbunden, og heller ej tømmer den fuldstændig for fisk og andet liv.

Bo og Jesper er af en ægte fiskerfamilie, og kunne ikke forestille sig ikke at være på vandet hver dag. Derfor er de på havet med deres fiskekutter alle dage det brusende Vesterhav og vejrforholdene tillader det. Dette er også din garanti for at jomfruhummer fra Thorupstrand Røgeri altid er: 100% friske, 100% danske, 100% fanget med professionalisme og metoderne i orden.

Jomfruhummer fra Roegeri.dk kan købes med god samvittighed

Når du køber og bestiller jomfruhummer online fra Thorupstrand Røgeri, kan du roligt have samvittigheden i orden. Du støtter og bidrager til bæredygtigt fiskeri, til at nedsætte tømningen af verdenshavene, og du holder liv i det danske kystfiskeri. Det forholder sig nemlig sådan, at Thorupstrand hvor Gutterne på Kutterne holder til, er Nordeuropas største aktive kystlandingsplads.

Sundhedsmæssige fordele ved køb af jomfruhumme

Der er desuden flere, gode fordele ved at spise jomfruhummer. Ser man på jomfruhummeren ernæringsmæssigt er den et fremragende dyr at spise. Den er både mager, har et højt indhold af protein og et lavt fedtindhold. Jod, selen og zink er der også masser af i jomfruhummer. Jod er særdeles godt fordi det bidrager til stimuli og vedligehold af kroppens normale stofskifte. Zink bidrager godt til kroppens væske udvikling, mens selen er en central spiller i kroppens protein- og enzymprocesser.