Koldrøget laks

Koldrøget laks er blandt de mest værdsatte spiselige fisk i Danmark. I samme kategori finder du blandt andet også torsk. Det skyldes formentligt både den milde smag og det saftige kød, men også de utallige måder hvorpå man kan tilberede og servere koldrøget laks. Koldrøget laks fungerer perfekt til både sandwiches, salater og forretter.


Hvad er koldrøget laks?

Koldrøget laks kommer fra laksen (Salmo Salar) som navnet tydeligt antyder. Selve laksen er en slank fisk med en fedtfinne. Den er sølvskinnende og den gennemsnitlige størrelse på fisken er 120 centimeter, men den kan faktisk blive helt op til halvanden meter. Koldrøget laks er en laks, som er tilberedt efter en bestemt metode. Den koldrøget laks er blevet røget ved ca. 22 grader i 8-9 timer. I modsætning til koldrøget laks ryges varmrøget laks i ovnen i 3-4 timer på 70 grader. Varmrøget laks smager lidt mere kraftigt end den koldrøget laks, og konsistensen på dem er også meget forskellige. Den koldrøget laks er mere fast i kødet og virker lidt tartar agtig. Smagen er røget og saltagtig på en rigtig lækker måde. Er du også på udkig efter smagfuldt varmrøget laks , har vi selvfølgelig også det.

Laksen er rig på omega-3

Det kommer nok ikke bag på dig, at fisk er sundt at spise. Men vidste du godt, at Fødevarestyrelsen anbefaler, at du skal spise 350 gram fisk om ugen? Og at 200 gram af de 350 skal være fede fisk som laks, ørred, makrel og sild.  Fisk er sundt og fyldt med vitaminer og omega-3 fedtsyrer, som er godt for både dit kredsløb og dit hjerte. Hvis du er interesseret i at vide mere om fisks fantastiske virkning på dit hjerte, kan du læse denne artikel på Hjerteforeningens hjemmeside.  Koldrøget laks er rig på D-vitamin ligesom makrel, ørrred og sild. D-vitamin er super vigtigt for vores immunforsvar og noget som mange af os danskere har for lidt af i vintermånederne. Koldrøget laks har mange umættede omega-3 fedtsyrer som er godt for hjertet, og andre rigtig gode næringsstoffer.  Proteiner er der også masser af i koldrøget laks, som er godt for dine muskler og giver dig en mæthedsfølelse.  De tre bedste grunde til at spise koldrøget laks udover, at det smager fantastisk, er altså: 

  • Det er godt for hjertet pga umættede omega 3-fedtsyrer
  • Det er fyldt med proteiner som opbygger dine muskler
  • Det er fyldt med D-vitamin som er livsnødvendigt


Koldrøget laks pris

Vores koldrøgede laks er lækker og cremet med en perfekt smag af røg og et strejf af salt. Vi har brugt lang tid på at finde den helt rigtige balance mellem salt, røg og konsistens. Den befinder sig godt på frokostbordet og egner sig ekstra godt til højtider som julefrokost og påskefrokost. Den er også perfekt i en lækker forret eller i en sandwich til madpakken.

Koldrøget laks leveret i fiskekasse

Thorupstrand Røgeri tilbyder som noget helt særligt forskellige størrelser af fiskekasser, som du kan få leveret direkte til døren. Hvis du er vild med koldrøget laks, har vi fx denne her fiskekasse for 2 personer med koldrøget laksesnitte, koldrøget torskesnitte, ferske rødspættefileter og hjemmelavet laksesalat. Fiskekasser gør det nemt for dig at få din ugentlige ration af fisk dækket på en sund, lækker og nem måde.

Gutterne på Kutterne

Måske har du set os i TV2 programmet “Gutterne på Kutterne”, som handler om vores kamp for at bevare kystfiskeriet i Thorupstrand. Thorupstrand Røgeri er mere end blot røgvarer, fersk fisk og delikatesser. Det er også historien om tre søskende, som er opvokset i en rigtig fiskerfamilie i Thorupstrand og drevet af en passion for lokale råvarer, bæredygtigt fiskeri og den personlige kontakt med kunderne. Thorupstrand Røgeri blev stiftet i 2015 af de tre søskende Lisbeth, Jesper og Bo Olsen. Røgeriet tilbyder et stort og varieret udvalg af fersk fisk, kold- og varmrøgede fisk og i sæsonen; stenbider- og torskerogn. Røgeriet tilbyder også hjemmelavede lækkerier som rejesalat, varmrøget laksesalat, fiskefrikadeller lavet på torskefars og meget mere. I perioder vil der også være røget lange, sej, ising, kulmule og hvad der ellers fanges på havet. Hver dag, hele året rundt – når det vindblæste Vesterhav tillader det – stævner Jesper og Bo ud for at fange fisk. Nogle af dem ender samme dag på Thorupstrand Røgeri.

Køb Koldrøget laks hos Thorupstrand Røgeri

Koldrøget laks er en populær og udbredt fisk som kan fås i de fleste supermarkeder. Vælger du at købe koldrøget laks online hos Thorupstrand Røgeri, vil du dog hurtigt kunne smage forskel. Det udvalg af koldrøget laksefilet vi har på vores webshop, vil du hurtigt kunne både se og mærke friskheden og den høje kvalitet på. Er du interesseret i andet end vores koldrøget laks, har vi også et stort udvalg af andet fisk, delikatesser og krydderi i vores webshop. Du kan bl.a. finde friskfanget hummer direkte fra Thorup Strand.

Vi tilbyder gratis fragt ved køb over 1.995,-. Bestillinger foretaget senest tirsdag kl. 23.59, klargøres og pakkes i termokasse(r) med is torsdag inden afhentning af Xpressen, som leverer til din dør senest fredag kl. 18.00. Vi håber du bliver glad for din bestilling!
[]